Camioanele alimentate cu CNG și LNG nu vor plăti taxe de autostradă în Germania

Parlamentul German a ratificat o rezoluție prin care camioanele de peste 7,5 tone alimentate cu gaz natural comprimat și lichefiat (CNG și LNG) sunt exceptate de la plata taxelor de autostradă în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020.
Astfel, flotele alimentate cu gaz natural se vor bucura de aceleași beneficii ca vehiculele electrice și vor trebui să plătească doar taxe pentru costurile infrastructurii și componenta legată de zgomot. Această scutire se adaugă la subvenția acordată de statul german pentru achiziționarea vehiculelor alimentate cu CNG și LNG (12.000 de euro pentru LNG și 8.000 de euro pentru CNG). Astfel, cei care folosesc astfel de camioane se vor bucura de economii de costuri cuprinse între 9,3 și 18,7 cenți pe kilometru, în funcția de tonaj.

”Salutăm decizia Germaniei de a aproba scutirea de la taxele de autostradă a camioanelor alimentate cu CNG și LNG, care completează deja decizia din iulie privind sprijinul acordat pentru achiziția acestor vehicule. Germania se află în intersecția logisticii europene și orice decie a autorităților de aici va accelera introducerea camioanelor alimentate cu gaz pe continent”, a declarat Pierre Lahutte, președintele Iveco, producătorul cu cea mai largă gamă de vehicule comerciale alimentate cu CNG și LNG.

Camioanele alimentate cu CNG și LNG aduc numeroase beneficii legate de protecția mediului: emisiile de oxizi de azot sunt mai mici cu 90%, iar cele de particule cu 99%. De asemenea, emisiile de CO2 sunt mai mici cu până la 95%, dacă se alimentează cu biometan.

Sursa: www.cargo-bus.ro