OLANDA

Incepand cu 1 martie 2020, vor intra în vigoare noile reguli privind detașarea temporară a conducatorilor auto profesionisti în Olanda.
Companiile de transport rutier de marfuri si persoane care desfasoara operatiuni de transport pe teritoriul olandez, trebuie să informeze Inspectoratul olandez SZW, Social Verzekeringsbank (SVB) și autoritățile olandeze de administrare a impozitelor și a serviciilor vamale prin intermediul platformei postedworkers.nl

De la 1 februarie, companiile vor putea face teste si depune declarații de înregistrare, insa de la 1 martie, depunerea declaratiilor va fi obligatorie.
De la această dată, companiile de transport care efectueaza operatiuni de transport ( cabotaj/incarcare/descarcare) în Olanda fără a fi declarat, sau cu o declarație efectuata dupa un eventual control in trafic, pot fi sanctionate cu amenzi de până la 12000 de euro.

În plus, alaturi de declarația electronică, companiile vor trebui să prezinte in cazul unui eventual control, documente privind relația de muncă a personalului (contracte de muncă, Formular A1, dovezi ale platii salariale cu valori care sa fie in concordanta cu salariul minim din Olanda (10.22/euro/ora).
Transporturile de marfuri si persoane ce tranziteaza teritoriul olandez sunt exonerate de aceasta prevedere legislativa.