Sursa: www.roadpol.eu

Operațiune ROADPOL pentru controlul camioanelor și autocarelor în perioada 19 februarie 2024 – 25 februarie 2024

 

În conformitate cu anunțul făcut de organizația europeană ROADPOL, se va desfășura o operațiune planificată pentru controlul camioanelor și autocarelor începând cu data de 19 februarie 2024 până la data de 25 februarie 2024.

 

Operațiunea ROADPOL pentru camioane și autocare este o acțiune de aplicare coordonată la nivel european de către polițiștii rutieri din fiecare țară membră ROADPOL și are loc pe drumurile statelor membre ale Uniunii Europene de trei ori pe an. Astfel, polițiștii rutieri împreună cu alte agenții vor efectua controale rutiere la autocarele comerciale pentru transport pasageri și vehiculele grele de marfă.

 

În februarie, operațiunile de control desfășurate sunt controale efectuate în colaborare cu Agenția Europeană a Muncii (ELA).

 

Sunt efectuate verificări ale siguranței rutiere, cum ar fi starea tehnică, dimensiunile și greutatea vehiculelor, și dacă șoferii sunt autorizați și respectă timpul de conducere în conformitate cu prevederile legislației europene. Verificarea tahografului face parte din aceasta operațiune. De asemenea, sunt verificate încărcătura și documentele însoțitoare.

 

Este important ca toți participanții la trafic să fie conștienți de această operațiune și să se conformeze tuturor cerințelor legale. Operațiunea are ca scop respectarea siguranței rutiere și a normelor în domeniul transporturilor rutiere comerciale în întreaga Uniune Europeană.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul web al ROADPOL.